Saturday, 9 April 2011

i'm the newbie~

assalamualaikum...
hai ,slamt malam ,blogku, followers n mia yg cute^^...
aku masih otw nk shanteekkan belog ni..tp sdikit bengap n tidak bijak buat masa sekarang,,hahaha..*gelakkan dri sniri =,=!* ..haah..klau ada sifu kat sebelah aku ni kn senang..hehe..ouhh,really need sumbdy to guide me~ k,chow! nyte smua ~Zzz

Thursday, 7 April 2011

no biggie!

Assalamualaikum blogku!:)..
uwmm, ari2 pkiaq pasai blog ni..tgh mncari cari identti yang bersesuaian utk blog aku ni..apa yer??..naseb la ada jugak blogger2 otai yg buat tutor pasai blogging ni,,boley la dapatkan guide sket..



**sat2,,ari ni rasa cam nak nyanyi la..nyanyi sket noh,,dengaq taw!haha...lala~


"and you could tell them my favourite colours green.
.i like to argue,born on the twelveth.
.my sister's beutiful.
.i have my father's eye..
and if i ask you if you love me,,
you'd lie.."
                                                                               
sekian,mekaseh,,sedap an2??!...hahahah ..lirik syok seniri ja tu..diubah suai daripada lirik lagu i'd lie dendangan taylor swift yang sweet^^
                                                                       
..den suko bona ngan taylorswift~..hihik..hah,, nnti nak wat entry pasai beliaw n lagu2 beliaw yang besh tu ah!..^^**

ponn...ponnn!!..hot paper bucket's here....!! let's check it out^^

shanteek tak??!!^^
Bismillahirrahmanirrahiim...Assalamualaikum dan selamat petang kutujukan buat sapa2 yang sudi singgah kat blog *cek(kata ganti diri pertama dalam loghat utagha..hehe) hat tak seberapa nii...maseh na...
ahah! tanpa melengahkan lagi masa yang ada nih,let's go straight to da point..dont belok2.(.ewah rojakkan bahasa plak..maaf!)..haa,,nampak tak apa yang tertera kt ataih tu?(ceit soklan kurang cerdik..hah!)..mesti la nampak an..so,lawa dak?..hah! tu la 'paperbucket' hasil tangan kakak cek..maklum la..tengah cuti panjang ..ada saja la yang nk dibuatnya..
hax! kalau nak tau, bajet yang diperlukan untuk menghasilkan sebuah bakul kertas ni murah ja sebenaqnya..tak mahai pon..sebabnya, ramuan asas yang diperlukan hanyalah beberapa helai newspaper yang dah tak terpakai..pastu,buat la ikut cita rasa,,ikut suka ati masing2 la nak buat besaq mana pon..hah??nak buat camna?? hoh,sudah..maaf yerk, cek pon tak pro bab2 ni..prosak ada la,,hahak..yang tu kena rujuk len la kat sis nanti..cek kat sini juz nak kongsi n kalau boleh nak tolong promot jugak la kat sapa2 yang berminat..boleh buat macam la ngan bakul ni..kalau qasa dah belambak sangat bunga teloq kat umah tu, xtaw nak sumbat mna, boleh la bubuh kt bakoi ni, dah bleh jdi hiasan meja sudut..kan2?!..baru2 ni pon sis dah dapat tempahan daripada jiran sebelah, dy nak buat bekas abu rokok ..pon boleh..lagi satu kegunaannya yang boleh cek cadang kat sini,,boleh buat bekaih bubuh accessori..mcm kerongsang,earings, pin n apa saja yang seangkatan dengannya..

kegunaan2 lain yang kurang disyorkan:
1.guna buat ganti helmet time dok gelabah tersrempak ngan jpj tengah jalan....
2.digunakan sebagai alas duduk ..xboleh sebab strukturnya yang tak bpa sesuai untuk kgunaan tersebut..
3.buat ganti periuk memasak yang dh xleh pakai..tebako kang , ekau jugak yang susah!







*kalau ada yang bekenan boleh tempah,^^

Tuesday, 5 April 2011

yea, dat's rite!

Ahaks! sedar tak sedar,,dah dah 3 bulan lebih tinggalkan zaman sekolah..tapi rasanya baru semalam balik dari sekolah..huhuh..bukan pa,,actually, aku da rindu sangat ngan suasana masa sekola dulu.hehe.kenangan pahit manis bergelar budak sekolah..pakai uniform ag,galas beg sekolah,,classmate yg happening abes,,dormmate yg berbagai ragam..hahak..ngan cikgu2 ag,pendek kata, semua lah yg ada kena mengena ngan zaman sekolah!la ni, zaman tu dah berlalu dalam idopku.dulu mak penah cakap,nanti kita akan rindu sangat ngan zaman sekolah..tapi aku cakap"arh!!tak mungkin la mak.."hahaks!ye la.. aku cakap macam tu la masa tu sebab aku dah tak tahan dah ..asyik pakai baju sekolah, tiap2 hari rutinnya sama ja...penat lak tu!hadoihh..so, la ni, betoi la cakap mak tu..aku dah rasa nih..hmmh...

I FEEL GOOD^^ :-D

ALHAMDULILLAH...praise to The Almighty for giving me this blissful day..:-)..n makes everything goes right for me today..ALHAMDULILLAH once again!

Sunday, 3 April 2011

doa seorang kekasih lyrics

oh TUHAN..seandainya tElah kau catatkan dia milikku,,tercipta utk driku,,stukanlah hatinya dgn hatiku..ttipkanlah kbahagiaan...ya ALLAH kumohon apa yg tlh KAU takdirkn..kuharap dia adalah yg terbaik buatku..kerana KAU tahu sgala isi hatiku..pelihara daku dri kmurkaanMU..ya TUHANKU,, yg MAHA PEMURAH...beriku kekuAtan jua harapan ..mmbina dri yg lesu xbmaya..semaikan setulus kasih di jiwa...ya TUHANKU, yg MAHA PENGASIH..ENGKAU sja pemeliharaku..dengarkan rintihan ..hambamu ini..jgn ENGKAU biarkn ku sendiri...agarku bisa bhgia walau tnpa bersamanya..gantikan lah yg hilang, kukuhkn yg telah ada..ku inginkan bhgia di dnia dan akhirat..padaMU,TUHAN kumohon...segala........=)